Menu

Plan jouw bungalow vakantie

Zoek en Boek

Doen en beleven

Recreatieplas op 5 minuten afstand
Op 5 minuten lopen vindt u 't Nije Hemelriek het door Staats Bosbeheer aangelegde centrum ligt midden in de bossen en is vrij toegankelijk. Er is een groot strandbad met gezuiverd water en rondom zijn heerlijke zandstranden, met aangrenzende speelweiden. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes.

Zien en doen in de buurt
Voor de kleine vakantiegangers is er genoeg te beleven zoals Speelstad Oranje in Beilen, of Kabouterland in Exloo en niet te vergeten het Sprookjeshof en de boot van Berend Botje in Zuid-Laren. Het Attractiepark Slagharen zal een ieder bekend zijn en ligt op ongeveer 45 minuten rijden van park. Op 5 km de grootste speeltuin van het Noorden 't Drouwenerzand'.

Dierenpark
Emmen ligt op 30 km afstand en hier vindt u WILDLANDS Adventure Zoo Emmen met voor jong en oud interessante dieren, hier maakt u een wereldreis, tussen Azië, Afrika en Amerika want bijna alle dieren zijn hier aanwezig.

Natuur
Uniek is het Boomkroonpad van het staatsbosbeheer waar u informatie krijgt over bomen, wortels, heide en vennen. Voor uitstapjes die u wilt maken naar bijvoorbeeld pretparken, musea, de hunebedden zoals wij er enkelen hebben beschreven, liggen er zeer uitgebreide informatiebrochures op de receptie.

Historie
Van de 54 bekende hunebedden liggen er 52 in Drenthe, 40 hiervan liggen op de Hondsrug, en in de omgeving van 'De Kremmer' liggen er ongeveer 10 o.a. in Eext, Loon, Rolde, Drouwen en Borger, waarvan de laatste tevens de grootste is. Een historische belevenis is het Museumdorp Orvelte die sinds de jaren 60 niet meer is veranderd, en vanaf dat moment is het gerestaureerd naar de situatie van 1830.

Een bezoekje aan het herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt binnen de grenzen van Drenthe en kan met de fiets eenvoudig worden bereikt. U kunt ook naar het Veenkoloniaal Museum en het Veenpark waar u zoveel kunt zien en niet zelf behoefd te turven.

 

Genoeg te beleven

Wat ligt er in de buurt?

Sprookjeshof

Attracties omgeving

Natuur en historie

Onze bungalows